Pågående projekt

Framåt för evigt – projekt för ungdomar i gymnasieålder


Fagerhults Hästförening för Liv, Utveckling och Lärande erbjuder aktiviteter för unga i gymnasieålder!

Om Du är i gymnasieåldern och upplever att det känns svårt att gå i skolan, till en praktik eller att finna aktiviteter där Du känner dig trygg är du varmt välkommen att delta i projektet Häst för Dig – Framåt för evigt! Aktiviteterna erbjuds på den certifierade Grön Arenagården Fagerhults Häst i Istorp, Marks kommun. Projektet vänder sig särskilt till Dig som inte går gymnasiet, som inte trivs med att vara i skolan eller som har svårt att finna aktiviteter Du mår väl av. Kanhända har Du erfarenheter av psykisk ohälsa, långvarig skolfrånvaro eller av andra svåra utmaningar i livet. Här går det fint att boka enskilda aktiviteter eller att delta i en mindre grupp med andra ungdomar. Antingen kommer Du vid flera tillfällen, eller så kommer du endast en gång. Du behöver inte ha tidigare erfarenheter av hästar och alla aktiviteter handleds av Karin som driver Fagerhults Häst, är socionom, familjebehandlare och facilitator för hästunderstödda insatser. Det kostar ingenting att delta.

Aktiviteterna anpassas efter Dig

På gården finns fyra hästar, får, höns, ankor, katter, en hund och en kanin. Karin, som är handledare, är van att arbeta tillsammans med djuren på gården för att bidra till hälsa och välbefinnande. Det går att göra övningar tillsammans med djuren för att lära sig mer om sig själv och andra. Det går också bra att hänga med djuren bara för att det är kul och mysigt. Inom projektet erbjuds inte ridning.

Det går fint att bara hänga

Om Du känner att du mest vill hänga i vindskyddet, sitta vid en eld, dricka te eller grilla korv så går det fint. Det viktigaste är att Du har möjlighet att känna efter vad Du önskar och behöver.

För Dig som inte kan komma

Om en har levt länge med psykisk ohälsa eller långvarig skolfrånvaro kan det kännas mycket svårt att ta sig hemifrån. Om Du önskar så kan Karin komma och hälsa på Dig tillsammans med hunden Rex eller kaninen Haru. Ibland kan det kännas lättare att testa något nytt när en först fått bekanta sig lite på hemmaplan.

.

Häst för Dig – Framåt för Evigt

Projektet Häst för Dig – Framåt för Evigt är en sammanslagning av delvis beviljade projektansökningar; Häst för Dig – Vi bygger och Häst för Dig – Nya vägar. Föreningen är fantastiskt tacksam till Skandia Stiftelsen Ideér för Livet samt till Ulla och Lennart Wallenstam Stiftelse och ser med glädje fram mot att erbjuda aktiviteter för ungdomar!


Om det är något Du undrar, eller om Du vill boka aktiviteter är Du varmt välkommen att kontakta oss!


Välkommen!

%d bloggare gillar detta: