Aktiviteter & Priser

D85A854F-78FE-450E-A7D1-AEE2E0629FBF

 

Ridtur

Vi rider tillsammans i de vackra omgivningarna, i den takt ni önskar. Räkna med att besöket på Fagerhults Häst tar längre tid än själva ridningen. Vi stressar inte när vi tillsammans gör i ordning hästarna och inför varje ritt ges tid för samtal om kommunikationen  med hästen och hur signaler kan användas för att underlätta denna.

1 timma ridning 500 kr

2 timmar ridning 800 kr

2 timmar ridning + fika 900 kr

Att arbeta med hästen från marken

Arbeta med en av hästarna från marken genom några av de övningar som  lägger grund för det som i dagligt tal kallas frihetsdressyr. Genom övningarna ges du möjlighet att arbeta med ditt kroppsspråk samt hur du kan använda din energi för att påverka hästen. Räkna med att ha gott om tid på dig. Tillsammans gör vi i ordning hästen innan lektionen under det att vi samtalar och på så sätt skapar en gemensam teoretisk grund för det vi sedan skall göra praktiskt.

1 lektion 500 kr

Ridlektion

Privat ridlektion på en av hästarna på Fagerhults Häst. Inledningsvis berättar Du vad Du önskar få ut av din lektion. Du ges sedan möjlighet att träna på detta under min handledning genom övningar tillsammans med hästen, antingen i skogsterräng eller i paddocken. Räkna med att stunden här tar längre tid än själva ridningen. Tillsammans gör vi i lugn och ro hästen i ordning under det att vi samtalar och på så sätt skapar en gemensam teoretisk grund för det vi sedan skall göra praktiskt.

1 lektion 500 kr

Heldag

Vi gör tillsammans i ordning hästarna i lugn och ro och ger oss av när vi är klara. Vi tar en rejäl paus i mitten av turen. Jag bjuder då på lagad lunch samt kaffe/te och kaka vid en sjö, eller annan vacker plats.  Jag tycker det är roligt när gäster får ut det dom vill av ridningen och jag försöker anpassa turen efter gästernas önskemål. Om mina gäster önskar fördjupa sina kunskaper i ridningen bidrar jag gärna med mina kunskaper, men det går också lika fint att ägna dagen åt en mer kravlös hästsamvaro. Om mina gäster är intresserade av hur jag arbetar med hästarna från marken finns det utrymme för samtal kring detta och även att själv få prova någon grundläggande övning. Jag är van att gäster stannar mellan omkring 10.00-16.00.

Pris: 1450 kr

Ridläger

Ridlägret sträcker sig över två nätter. Det startar dag 1 ca 16.00 och avslutas dag 3 ca 12.00. Dag 1 rider vi en tur under eftermiddagen/kvällen och tar god tid på oss med hästarna. Är mina gäster intresserade av hur jag arbetar från marken tillsammans med hästarna visar jag gärna det och det finns utrymme att själv få pröva några grundläggande övningar. Finns det önskemål om att utveckla balans och sits i ridningen bidrar jag gärna med mina kunskaper vad gäller detta. Önskar mina gäster däremot mest att komma ut i naturen och få slappa tillsammans med hästarna så går det precis lika bra. Under dag två rider vi antingen en heldagsritt eller delar upp dagen på två turer – det som passar er bäst. Jag är van att mina gäster vill ta god tid på sig tillsammans med hästarna och det finns utrymme att exempelvis sitta barbacka på en häst medan den betar i lugn och ro vid hagen eller att fläta en hästsvans. Dag 3 avslutar vi med en ritt på förmiddagen och även här tar vi god tid på oss i samvaron med hästarna. Jag är mycket mån om att mina gäster får göra det dom längtat efter tillsammans med hästarna och det finns stora möjligheter att påverka ridlägrets innehåll och upplägg – så länge det inte inkräktar på Er säkerhet eller hästarnas hälsa.

När ni bokar ridläger hos mig väljer ni om ni önskar övernatta på närliggande bed & breakfast till en extra kostnad eller om ni önskar övernatta på Fagerhults Häst. Här på gården finns ett mycket enkelt och gulligt sovloft ni gärna får använda utan extra kostnad. Lakan och handdukar ingår. Om ni övernattar här använder ni dusch och badrum i boningshuset. På gården finns också ett mycket uppskattat och mysigt vindskydd där det går fint att grilla, elda och hänga. 

Under ridlägret serveras ni lagad mat under kvällen dag 1, frukost, lunch, fika och middag under dag 2 samt frukost dag 3. Maten som serveras är vällagad och riklig. 

Pris: 3.500 kr/pers

Skräddarsytt upplägg

Kontakta mig gärna om det finns andra önskemål på aktiviteter än de som nämnts ovan. Det är jättekul!


Välkommen att kontakta oss för information och bokningar!

%d bloggare gillar detta: